Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy parametry tego vps'a wystarczą

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż jako iż swój stary komp na którym trzymałem serwer mc na modach do gry ze znajomymi oddaje to pomyślałem nad kupieniem vps'a ale nie wiem czy takie parametry w ogóle wystarczą na odpalenie go. O ram się nie martwię, a bardziej o procesor, domyślam się, że jest różnica między procesorem od kompa sprzed 7 lat, a procesorem ich serwera no ale użycie mojego procka 2 rdzeniowego z 3.2GHz podczas włączania serwera stało na 90%.

Oto parametry:

1 vCore

2,4 GHz

2 GB RAM

SSD 10 GB

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

podaj model procesora bo to mi nic nie mówi... podałeś tylko taktowanie.... no i ze 4gb ramu też by się przydało. 

Opublikowano

Troche za mało ramu mi się wydaje

No nigdy więcej niż 1.7GB ramu nie jadło. Ale jednak raczej skusze się na 4gb ramu bo jak więcej modów się dowali. . .  Tylko tego procesora się obawiam czy to w ogóle da radę się włączyć.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

No powiem tak, procesor taki sobie, 1 rdzeń to bardzo słabo, twój był o wiele lepszy niż ten. Ja bym się wstrzymał co do kupna ze względu na ten procesor. Długo serwer będzie się włączał a czy się odpali to już nadzieja w Bogu. :D

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...